Mi ez?

Mai kiemelt akciós termékünk:

Salming Race 5 minimalista futócipő - aranyóra

Ne gondolkozz sokat ha tetszik a futócipő, nem tudhatod hányan nézik az oldalt most. Csapj le rá most - 24.000Ft-ot nyerhetsz!

összehasonlít 19 900 Ft

Részletes kosár >> Kosár

A kosár üres

Összehasonlítás

Napi cipő akciónk

Kedvenc ASICS / inov-8 / Salomon / futócipőmet féláron megvehetem - akció!

Ha ezt az oldalt megtaláltad, akkor esélyed van 50%-os kedvezménnyel megvásárolni kedvenc inov-8/Asics/Salomon futócipődet!

A napi féláras cipőket, naponta újra cserélünk. Egy nap, egy pár cipő, adott méret, adott típus egy szerencsés leggyorsabb jelentkező

Silva Race/Nor Zoom nagyító

18 000 Ft

Drioptriás sportszemüveg

Listaár: 5.500 Ft

Partnerár: 4.950 Ft

5 500 Ft

Regisztrálok

Webáruház

Silva Arc Jet 360 tájoló

Termék raktáron | Rendelési útmutató

Ára: 28 900 Ft

összehasonlít Értékelés
Ennek a terméknek a szállítási költségét mi fizetjük Ön helyett. Partner kedvezménynél 1800 Ft szállítási költség lehetséges

Termék paraméterek

Listaár: 28.900 Ft (€ 80)
Partnerár: 25.400 Ft
Léptékskálák: 1:4000; 1:7.500; 1:10.000; 1:15.000
Fokbeosztás: nincs
Csillapítás: Antisztatikus szilikonolaj
Súlyozás - inklináció: Északi félteke
Világító pontok: nincsenek
Tájoló típusa: bal vagy jobb ujjra húzható sporttájoló
Deklináció állítás: nincs
Méret: 91 x 91 x 12 mm
Tömeg (gramm): 32 g
Tűbeállás sebessége: gyors Jet2.0 tű 0.5sec - 1.5sec
Futás közbeni stabilitás: 20mm stabilizátor korong és dupla csapágy
Garancia: 5 év
Cikkszám: bal: 37893; jobb 37894
válassz melyik kezedben fogod a térképet
Raktáron jelzéssel, azonnal átvehető üzletben

Termék ismertető

Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben már el tudod olvasni

Új generációs Jet2.0 gyorstűvel szerelte fel az ARC sport tájoló sorozatot a svéd Silva cég, hogy a megszokott megbízhatóság, gyors beállású iránytű mellé nagyobb láthatóságot kaphass miközben a tájolót futás közben a térképen használod. Az ARC JET360 jobb és balkezes kivitelben azoknak ideális választás akiknél előfordul, hogy a térképről irányt is rögzítenek a tájolón és ha átveszik a térképet a másik kezükbe valami oknál fogva, akkor is a tájolón rögzíttet irány szerint futhassanak tovább.

Tájoló szelence
A szelencéről lekerült minden zavaró, térképet takaró felesleges írás, jel, festés és szám vagy betű. Ezáltal a legnagyobb felületen átlátszó szelence és a legkisebb felületet takarja ki a térképolvasásból. A szelence forgatását egy fehér barázdált műanyag gyűrű segíti jó fogással és határozott és könnyű beállítási lehetőséggel. A szelence alján bevésett irány segédvonal és hárfa segíti az északi irányhoz állítást, miközben a mágneses iránytű lapja narancs/fehér felosztása 2/3 arányban takarja csak a térképen lévő információt.

bal- és jobbkezes alaplappalbal- és jobbkezes alaplappal

JET2.0 iránytű
A JET2.0 irány tű új megoldást alkalmazott a beállási sebesség csökkentésére és irány tartás futás közben stabilitására, miközben a térképolvasást akadályozó kitakarás minél kisebb felületen jelentkezik. A JET2.0 a már korábban megszokott JET széles tű kicsit lecsökkentett mérete, úgy hogy a tű közepe 1/3 arányban átlátszó, és a narancs fehér felosztást egy vékony fekete kontúr teszi markánsabbá, hogy a térkép északjához könnyen viszonyítható legyen vagy a szelence alján lévő segédnyílba az irány rögzítése után könnyen igazítható maradjon. A látható narancs-fehér lapka amit egy nagyon erős kis méretű svédacél mágnes ami a szelencéhez dupla alsó/felső csapágyon rögzítve engedi a lapka gyors irányba állását. A kis tömegű és méretű nagyon erős mágnes könnyedén mozgatja a vékony, részben átlátszó tűt helyettesítő kis tehetetlenségi nyomatékú tűt és stabilizátor korongot az erős mágnes nagyon gyorsan északi irányba lendíti és a szelencében lévő antisztatikus szilikonolaj nem generál semmilyen mágneses indukciót a mozgás során a kis felületű mágneses testen így a tű villámgyorsan megáll, vagy kis em mozdul a tájoló lengése vagy mozgása közben ha vízszintes közeli helyzetben marad. Azaz a tű futás közben is biztosan mutatja a helyes haladási irányt.


Az alaplap sajátosságai
Az alaplap a legelső kiadású Silva NOR kompasz és a második kiadású Race Jet sorozat alaplapjait ötvözi és az irány biztos tartásáért egy új elemmel egészítették ki. Nézzük mik ezek az újdonságok.

  1. A legelső tájoló lapon a hüvelykujj alatt egy gumipad biztosította a tájoló futás közbeni térképhez tapadását. Ez a megoldás nem ad kellő szabadságot, hogy az ujjunkkal közvetlen érezhessük a térképet de kitűnő tapadást biztosított, cserébe több részletet takart ki a a tájoló lapkája a térképből. Valaki ezt a módszert szerette jobban van aki a nyitott ujjas kivágott alaplapú tájolót. Ezt most úgy oldották meg a mérnökök, hogy a gumipadot egy patent segítségével lehet rögzíteni vagy kivenni a tájolóból. Mindenki szabadon eldöntheti épp melyik megoldással használja a tájolót, így nem két külön kivitel létezik hanem egy tájoló ami mindkét megoldással használható.
  2. 2Az alaplapon a hüvelykujj és a kézfej közé az alaplapot felhajlították mint egy repülő szárnyát, így a tájoló tartásakor nem fordulhat elő, hogy a hüvelykujjon rögzítő gumipánt a helyes iránytól elfordulhasson, mert a kis szárny megtámasztja a tájolót és az irány mindig azonos marad. Nem fordulhat elő, hogy a tájolóval levett irány hibádzik akár 10-15° szögben is.
  3. A tájoló lapján a korábbi Race sorozatból megszokott nagyító helyezhető el 3.5× nagyítású 60mm átmérőjű lencse a térképen pont az átmenet térképrészleteit képes kinagyítani a precízebb térképolvasáshoz
  4. A tájolón alapesetben semmilyen felesleges léptékskála nem takarja a térkép részleteit, de ha akarjuk a tájolóhoz adott felragasztható léptékskálákkal ezt tudjuk segíteni. A tájfutó térképek legtöbbször használatos 1:4000; 1:7.500; 1:10.000; 1:15.000 léptékskáláival.
  5. A hüvelykujj rögzítéshez kétféle pánt is tartozik egy merevebb keményebb gumi és egy puhább lágyabb gumi. Mindenki azt a típust választja amelyik számára kényelmesebb, illetve ha a tájolóra szeretnénk felszerelni a nagyítót ami opcionális akkor javasolt az erősebb pántot választani, hogy a nagyobb súlyt és méretet stabilabban tartsa a pánt.


Nagyítóval kiegészítve

A doboz tartalma

Silva Spike Jet laptájolók

Silva Spike Jet Silva Spike Jet Zoom Silva Spike Jet Classic

Arc Jet ujjtájolók

Silva Arc Jet OMC Silva Arc Jet C Silva Arc Jet C SSilva Arc Jet Silva Arc Jet S Silva Arc Jet 360

Kiegészítők

Silva Spectra Magnifier Silva Race/Nor Zoom nagyító Silva Compass Case tájolótartó táskaHa szeretnél többet tudni a partnerárról kattints ide!