Mi ez?

Mai kiemelt akciós termékünk:

Salming Race 5 minimalista futócipő - aranyóra

Ne gondolkozz sokat ha tetszik a futócipő, nem tudhatod hányan nézik az oldalt most. Csapj le rá most - 24.000Ft-ot nyerhetsz!

összehasonlít 19 900 Ft

Részletes kosár >> Kosár

A kosár üres

Összehasonlítás

Napi 50% kedvezmény

Kedvenc ASICS / inov-8 / Salomon / futócipőmet féláron megvehetem - akció!

Ha ezt az oldalt megtaláltad, akkor esélyed van 50%-os kedvezménnyel megvásárolni kedvenc inov-8/Asics/Salomon futócipődet!

A napi féláras cipőket, naponta újra cserélünk. Egy nap, egy pár cipő, adott méret, adott típus egy szerencsés leggyorsabb jelentkező

Hasznos tanácsok

Futócipő ápolás tisztítás - karbantartás - javítás

Futócipőnk igényli a tisztítást, a cipő is szereti ha tiszta és szagmentes. Sok a téves hiedelem és információ, mit kell és mit tilos a cipővel kapcsoltban tennünk, ha tisztán akarunk futni benne.

Akció!

Garmin Forerunner 745 Magmavörös

A most elérhető legjobb ár érték arányú sportóra. Összes kényelmi szolgáltatás, fejlett edzések, multisport triatlon.
Most akár 25.000Ft árelőny.
a fekete is jó áron van!

129 900 Ft

összehasonlít

Kihagyhatatlan!

Megnyerték a Garmin okosórát! márciusi akciónkban

Márciusban nyerj egy Garmin okosórát.
Csak vásárolj és a webáruházban rendeld meg. A sorsolás megtörtént a szerencsé nyertes megkapt az órát

Magazin

COVID - magaslati edzőtábor

2021. 03. 10. 20:49


Covid magaslati edzőtábor ..... három hét pusztulat egy hét támolygás + 6 hét rehab.

Az alábbi blogszerű cikk azért készült, hogy ha a leírtakból bárki is tud hasznos információhoz jutni mint valaki tapasztalata az már mindenképp örömteli.
Csak, hogy legyen sejtésed mikre lehet számítani, ha "bevállalsz" egy ilyet és épp a gyilkos vírust szerezted be aminek nem tudsz kellőképpen ellenállni.

Ami itt leírva találhtaó egy 51 éves időszakosan sportos, de a covid járvány kitörése óta futást mint sportot csak nyomokban végezte, a covid megszerzése előtt a testsúly az eddigi abszolút maximumon volt, és az utolsó három hónap kemény munkával telt mint karácsonyi szezon. Emiatt, és a pihenés hiánya miatt lehet, hogy a szervezet így tél közepére kicsit meggyengült.

Kórelőzmények: volt már korábban, "lány" kór kullancstól ami egy évig tartott és valamilyen szívizom gyulladással Carditis is járt (hosszantartó több vödör dixiciklinnel kezelve és egy év utáni tünetmentes állapottal) és teljes fizikális leépülés nagybani koncentráció zavarral szellemi funkció beszűkülése. Továbbá egy későbbi baleset következtében, lépsérülés és eltávolítás splenektómia történt, illetve agyalapi törés, bár ez nem hiszem, hogy a szervezetet különösebben immunitásban gyengítené, hacsak az elhülyülés és agylágyulás ami nyomokban kimutatható állapota nem. Ezen baleset során, még volt egy érdekes dolog. A baleset utáni sokk miatt a műtét alatt és után, lélegeztető is volt és intubálással (szakmailag nincs jól kifejezve de egy cső ment a tüdőbe). Ébredés után is ott volt még ez a tubus amit a jó altatás után rutinosan kiszedett sajátkezűleg. Aki ismeri az ilyen tubusokat az tudja hogy a garat részen felületi sérülések biztos keletkeztek. Namármost a balesetin egy sima osztályon a fertőzés veszélye nem kicsi. A páciens pedig a vírusos afta szerű herpeszekre érzékeny. Ezen vírusos fertőzés nem mindig csak úgy jelentkezik, hogy van egy herpesz a szájon belül, hanem úgy is, hogy a teljes torok és garat is elfertőződhet a teljes felületen genyó módon. Ennek a vírusnak az egyetlen ellenszere ha már megvan a nyomelemek és az E, D, A vitamin pótlása. A nagy dózisú C vitamin is segít de a tapasztalat szerint az első három szükséges a C nem elégséges önmagában. Szóval a tubus kirántást követően a vírus a garat környékén biztos elburjánzott és a balest után jött a 2 hét intenzív altatásban, lélegeztetővel és az orvosok csak pingvineztek rokonok reménykedtek. Két héten keresztül csak keverték a különböző gyógyszer turmixokat amik a lázat nem csillapították, és nem lehet tudni pontosan mitől, de 2 hét után láz elmúlt, ébredés megtörtént.
Miért lehet fontos ez?
Nem tudom, de a szervezet a vírus fertőzésre már gyerekkor óta fogékony lehet. Az afta , azaz a vírusos herpesz megjelenésének megelőzése a normális étkezés (nem a vitamin kapszulák vödör számra benyelése) az megoldás. Azaz amióta igyekezet, odafigyelés van a kajára és tudatos az evés arányaiban olyan ételek fogyasztása van középpontban amiben ezen vitaminok megtalálhatók, azóta nincs afta. De a lényeg, hogy vírusos ilyen jellegű fertőzés előfordul, és csak akkor amikor nem megfelelő a kajálás, és a az alvás hiány amég rásegít. (ezen 14 nap intenzív alatt is lehet fogyni baleset előtt 70kg, baleset után 60kg, és kb 3-4% zsírtartalom, bár akkor még normál esetben is 8-10% volt alapból)

Ami még lényeges, hogy a mostani covid edzőtábor előtt a BMI 25, testzsír edzőtábor előtt 23%, vérnyomás határérréken magas, vércukor határértéken. Továbbá 4 éve sincope jelenség fizikia terhelés következtében , ami szív vagy érrendszeri, egyéb hatások miatt is lehet vagy nem, mert az orvosok csak pingvineznek, ha erről beszélnek, lövésük nincs mitől van és mivel lehet tényleg megszűntetni. Szóval ilyen előzmények mellett jött a magaslati COVID edzőtábor. Aztán, hogy némi pozitív dolog is idekerüljön, a PCR teszt mellett, az utóbbi tíz évben kisebb kihagyások meleltt folyamatos futás, sport űzése jópár maraton, spartan akadályfutás, és tájfutás versenyken részvétel és teljesítés.

Válogass Salomon futócipőink közül

Az is érdekes dolog, hogy hogyan és kitől kaphatod el és mikor, de szerintem erre a válasz bármikor, bárkitől, bárhol, és akitől elkapod nem is biztos tudja, hogy vírusgazda. Én egy teljes évet kihúztam minden nyűg nélkül, egész 2020-ban semmi betegség nem volt, még prüszkölés szinten sem. Az üzlet nyitva volt munkát csináltunk magunknak, mindenki dolgozott a kollégák edzettek is nap mint nap. Én valamiért motiváció hiányában szinte semmit sem mocorogtam (futottam/sportoltam), ha néha elfáradt a gerincsérv akkor némi jógával igyekeztem javítania helyzeten de inkább semmi. Tehát egy teljes év mozgásnélküliségben ami 415km futás, főleg tájékozódási futás volt, ami ugye nem sok és amúgy is az erdőben amikor tájfutok, annak nagy része nézés körbe lassú tempóban és rácsodálkozás, hogy hol is vagyok és miért nem ott ahol gondolom.

Szóval sok munkával eltelt november, december, január, aztán a hónap végén, elmentem Tatabányára egy kicsit kimozdulni az erdőbe egy tájfutó pályát teljesíteni. Teljesítettem, több mint 100 percet elkolbászoltam az erdőben, és el is fáradtam akkor még kellemesen. Este családi Ágnes nap ünneplés, jófajta töltött káposzta és tyúkhús leves. Óvatosan de megízesítettem a számat velük. Anyós készítette profi volt mint mindig, de a következő héten az összejövetelből rajtam kívül más is beteg lett. Hogy ki adta a másiknak nem lehet tudni, mert én üzletben dolgozom, anyós BKV-val jár, és pénztárban dolgozik tehát bárhonnan jöhetett és mehetett a vírus. Vasárnap egész napos döglés némi számítógépezés mellett, különösebb jele nem volt semminek.

Válogass ASICS futócipőink közül

Hétfőn munka, szokásos módon, napközben semmi jel. Estére már fáradtnak tűntem, de még láz semmi, köhögés sem. Kedd rendes meló, de estére már elfáradtam, lázat nem mértem de talán az még nem volt. Ekkor már valószínű vírusgazda voltam én is, és az azonos szobában lévő kolléga tuti tőlem kapta el, rajta hétvégén jöttek elő a tünetetek. Szerdára délutánra már volt hőemelkedés és némi prüszkölés köhögés. Aznapra már nem dolgoztam, csak otthoni lét inkább fekvés mint ténykedés, azaz pihi. Protokol szerint telefon háziorvosnak, akit nagy nehezen sikerült elérni telefonon, tünetek bediktálása. Ekkor még a háziorvos is reménykedett, hogy nem vérus, hanem valami baci, ezért felírt antibiotikumot 3 naposat. Na ennek nem éreztem sem hatásosságát sem értelmét. Azonkívül, hogy a bélbolyhokat tönkre B-ta, és a fosó, és puffadás egy héten keresztül azonkívül más hatása nem volt. Ezenközben fekvés, némi köhécselés, és akkor volt rosszabb amikor láz volt, és jobb amikor nem. Ha sikerült enni valami hasznosat akkor az is javított a közérzeten. Ízlelés: na ez érdekes, mert a szagok, ízek voltak, sőőőt, a sós, az ehetetlenül sósnak éreztem az édeset pedig ehetetlenül édesnek. Példa, sima zöldségleves 1 kanál leves két korty víz de meguntam hamar. Miközben a gyerek még megsózta. Müzli, egy kanál neszekvik kakaóval a harmadik kanál után ehetetlenül édes volt. A keserű ízről fogalmam nincs mert keserű ételt nem próbáltam.

A lázat az Algoflex forte 400mg úgy csillapította, hogy 38.3- 39.0 magasságról 1-1.5 óra elteltével 1db. ilyen tabletta 37.5 körülire vitte le és kb. 40-75 percen keresztül tartotta majd ment vissza 38 fölé. Doki mondta, hogy nyugodtan szedhetek 3× vagy 4×1-et ha kell. Kellet volna több is de szt. sem ért. Sokkal később, miután már teszteltek, nem tetszett a sokszor semmi hatású lázcsillapító ezért kitaláltuk, hogy legyen másfél tabletta, az kb a vényköteles algoflex hatóanyagtartalma. Na ez megoldás volt, mert ugyanarról a láz szintről 1 óra elteltével 37 alá vitte és 4-5 órán keresztül nem mászott vissza, így a napi 2× másfél tabletta jobb közérzetet biztosított mint a 3×1 vagy 4×1. Ezt így két és fél napig szedtem aztán már ezt sem akartam, de addigra a láz már nem jött elő fekvés közben, már csak sima agonizálás elég volt.

Válogass inov-8 futócipőink közül

Időben visszakanyarodva, közben hétfőn érkezett egy telefon a kormányhivataltól vagy honnan, ahol egyeztettek a tesztel kapcsolatban (bejelentéstől számítva 4. munkanap). Megkérdezték, hol vagyok, és nem-e akarok elmenni egy tesztpontra saját talicskával, ahol leveszik a mintákat és mehetek is haza. Belementem, hogy végül is megoldható, így kaptam időpontot szerdára délelőtt nyitásra 11 órára. Közben még egyszer felhívtak, adategyeztetésre mert két cím miatt bizonytalanok voltak vagy mégsem. A tesztelés gördülékeny volt, bár sok autó érkezett arra az időpontra de 45 perc alatt túl voltam rajta és mehettem. Ott mondták, hogy az eredményeket az eeszt.gov.hu -n megtalálom majd. Háát ezt figyeltem, és próbáltam értelmezni a profilomhoz rendelt dolgokat de abból nem volt egyértelmű, hogy most covid vagy nem. Péntekre aztán már számomra is értelmezhető volt két adatból, hogy igen és addigra megkaptam az értesítést a háziorvos asszisztensétől is, hogy igen ez már az edzőtábor, és mit tegyek, mit ne tegyek, és mikor hívjam a mentőket vagy a papot/rabbit.

Itt már egy hete edzőtáboroztam, és a tünetek a következők voltak. Napi szinten fekvés ágyikóban, lázcsillapító után izzadás ami jobbá tette a közérzetet. Ivás mézes teát, gyümölcslevet. Evés nem nagyon az ízek miatt, egy kis répa, mandula, mandarin, és cékla. 2 hét alatt 7.5kg fogyás 84 abszolút maximumról 76.5-ig. Nem, nem a zsírból a hastájékról jött le bármi zsír, hanem vízből és izomból vesztettem mind felsőtest, mind lábak vékonyodtak. Átmentem spiderman-be vékony lábak kezek és nagy potroh.

Közben fekvés nyugalmi pulzus 93-107 között, így értelmes/hasznos alvásról nem lehetett szó, nézés ki a fejből, és kész. Légzés fekvés közben normális volt, arra figyeltem, hogy ne köhögjek mert az nem esett jól mert generált nehéz légzést. Hátam, tüdőm nem fájt tüdőgyulladásra utalva jellegzetesen de biztos, hogy a tüdőt cseszte szét a vírus, mert ha véletlen elmentem egy izzadást követően lefürdeni akkor a pulzus értéke nem változott de a levegőt úgy vettem mint dartvéder egy 20×500m-es 2 perces fartlek tízedik gyorsító futása után. Kapaszkodás az ajtófélfába vagy a zuhanytartóba, hogy ne ájuljak el a nagy légzés gyakorlatban és a fülemen és minden lyukamon is próbáltam oxigénhez jutni. Ilyenkor próbáltam minél gyorsabban vízszintesbe visszamenni, mert akkor a légzés normalizálódott. Péntekig még próbálkoztam lázcsillapítóval, majd meguntam és anélkül maradt csak a nyugiban fekvés. Közben szinte nulla kaját sikerült bepréselnem magamba mert nem volt kedvem elmenni a konyháig sem. Ami nagy ötlet volt kajában, a palacsinta világnapján anyukám kitalálta, hogy csinál palacsintát. Csúzlival bejuttatta a lakásba, és az nagyon jó volt hármat ettem és segített.

Garmin sport- okosórák hogy fejlődjGarmin GPS-es sportórák

Természetesen mindeközben egy háztartásban asszony is és gyerek is edzőtáborozott velem. Gyereknek semmi komoly tünet, asszony mellettem agonizált, a köhögéssel volt és a lázzal volt baja. És ő is elfáradt ha épp kiment főzni teát, vagy egyebet vagy épp mulatozott egy kicsit mosás, vasalás címen, (nem, ablakot és küszöböt nem volt kedve tisztítani) .

Aztán péntek, szombat, vasárnap már lázcsillapító nélkül kifeküdtem a vírust. Hétfőre már erős voltam mint a forint. Hétfőn, kedden, kifeküdtem, a protokoll szerint, már nem voltam elvileg fertőző, vagy vírusgazda 18 nap elteltével, így megpróbáltam dolgozni.

Hááát a munka max 2-3 óra aktívnak tűnő ténykedés és utána már mennél vízszintbe. Minden nap aztán ment meló, mert kolléga egyedül tartotta frontot és kellett a segítség. Mindeközben az egyik értékesítő kolléga is elkpata a vírust mire én megygógyultam. Valószínű ő nem tőlem kapta az ajéndékot, mert amikorra elkapta 10 napja találkoztunk előtte. Egy hét eltelt az első visszatéréstől, és egy hét után még mindig nem bírtam egy teljes napot úgy ledolgozni, hogy a nap közepén ne legyek már nagyon lepusztulva. Felelősségteljes teljes értékű munkavégzés esélytelen a magaslati covid edzőtábor alatt az biztos, de még utána is vagy két hétig.

Sport. tíz nappal a tünetek eltűnése után megpróbálkoztam mozgással futás formájában. A szokásos köreimből (2630 m, 14m szinttel) egyet próbáltam, úgy , hogy a pulzus ne menjen véletlenül sem 150 fölé, miközben 170 körül van a max pulzus és 152-155 a laktát küszöb. Amikor jó formában vagyok egy ilyen kör 11 perc és egy kicsire futom, de akkor haladok. Most folyamatos lassulás mellett, a végére már tényleg csak éppen hasonlított a haladás futómozgásra (inkább egy 80 éves járókeretes ember mozgásához), és a végén 10 perces tempóra csökkent a sebesség. A futást követően kellemesen fáradtam el, nem volt sem nehéz légzés, sem légszomj sem közben sem utána, és arra figyeltem, hogy ne terheljem túlzottan a testem, és addig futottam, míg értelmét láttam. Még egy kört lesétálni sem lett volna kedvem az első után. Az idő 22:08 lett. Aztán következő nap ugyanezt mekkcsináltam, ekkor már sikerült a tempót stabilabban tartani és 20:13 lett az idő kicsit alacsonyabb átlagpulzussal és még mindig jól esett a mozgás, nem volt légszomj, nehézlégzés. A gerinctorna kéne de mindent egyszerre nem akarhatunk.

Első 15 nap futásai a betegség után egy héttelA futások listája a garmin connectből, edzőtábor előtt és után

A táblázatban látható az első heti egy körök, 5 darab, mindvégig azonos pulzus vagy terhelési szinttel, egyre gyorsabb átlagtempóban, és végére már sikerült is a teljes távon nagyjából azonos 500métereket futnom. Egy héttel később már két kör futás (egy szigetkörnyi 5.26km) ami az előző tempóval azonos vagy gyorsabb, és a pulzus sem magasabb. Ebből négy lement 5 nap alatt, majd jött a négy körös negyed maraton táv ugyanígy azonos pulzustartományban, és inkább javuló tempóban, most már egységes körönként mindig gyorsabb tempó mellett. A négykörös futások után kell az egy nap pihenő... mert kell. Utolsó két négykörös futás közt volt két tájékozódási futás, ami kivett állóképességet így a 21. napon nem bírtam futni csak két karikát a tervezett négy helyett, nem akartam többet futni mint birok, erőlködéssel. Most tartok 11 futás után a 5darab egy kör, 4 darab két kör, és 3 darab négy kör után. A 21. napon, egy kört a leggyorsabbat 15:55 alatt futottam úgy, hogy utána még egy 16:49-es kör belefért 142-os átlag pulzus mellett, 148-es max pulzus.

tájfutások covid előtt- utánA tájékozódási mocorgások listája a garmin connectből, edzőtábor előtt és után

Utólagos orvosi ellenőrzés: Kórházba nem tenném most a lábam és magén rendelésre egy hónapra előre adtak időpontot kardiológiára, terheléses EKG és ultrahang. Hát lehet addigra elérem a nulla szintet állóképességben, mire megvizsgálnak.

Csak egy kis adalék a garmin fun sportolóknak hobbistáknak. A garmin nálam mindig 44 VO2MAX értékről indul ha első futást megcsinálom hosszabb kihagyást követően és lassan kúszik fel az érték ahogy fejlődök. Most a garmin akkro is 41 értéket mutatott amikor szerintem az érték a 30-at sem érte el, és azóta is stagnál és nem mutat sem kevesebbet sem többet. Amikor feljebb lép 44-re akkor leszek nulla szinten. Az kb. még egy hét vagy kettő.

A testömeg a betegség 18 napja alatt az 5. naptól azaz két hét alatt 7.5Kliogrammal kevesebb lett (84kg-ról 76.5-ig ment le) . A fogyás főleg izomból és vízből ment el, mivel láthatóan a nagy "gyomrom" megmaradt puffadtnak, de a lábaim és a felsőtest vékonyabb lett, összeesett. Azóta már visszajött az izom egy része, most 78-79-80Kg közt ingázok, napszak sport és kaja fügvényében. Az izomból fogyás legjobb példája: vádli körfogat 39.5cm-ről 38-ra csökkent.

Szóval ha az oltás tényleg segít, márpedig kell, hogy segítsen akkor mindenképp jobb az oltás mint kockáztatni egy gyilkos koronát.

2021-03-21 frissítés
Ahogy javulok, és rehabilitálom magam és megvan a kardió vizsgálat, akkor frissítem az írást.

Mióta megírtam a blogot kettővel több futás volt, és egy tájfutás. További fejlődés nulla szintet még nem érte e, viszont a VO2max 42-re ugrott és azon is marad az utolsó két futáson - meglepetés. A 10.5km-es negyedmaraton futások már adnak annyi terhelést, hogy 1-2 nap pihenő jól jön, mert ha nincs meg akkro a tempó visszaesik. Kipróbáltam a 4 körös futás esetén, hogy alacsonyabb kezdeti háromnegyed táv után egy gyorsabb tempóval, a pulzushatárokat kitolva ( nem extrém magasra) mi történik. Az utolós körben 1 perc tempó javulás és 15 pulzuszsám emelkedés ami 10% emelekedést jelent. Rákövetkező két napra, egy nap pihenés mellett, ugyanúgy négy körös futás csak egyenletes tempóban. azonos átlagpulzus és kis szórású, azaz az átalgtól +/- 3 értékre van. Azaz sikerült a tempót és a terhelésszintet egységesen tartani. és szinte azonos futásidő lett belőle mint az utolsó kör tempósabban futásával.

A nulla szintet még 7-10 nap és legalább 5 futás mire elérehtő a nulla szint.

2021-03-28 frissítés
Március 26-ára 4 hétre kaptam időpontot kardiológushoz, vizgálatra. A kardiológiát a Life-like-ban csinltattam mert korábban is ott voltam teljesítmény-diagnosztikán és szakrendelésen ahol hasonlóan csináltak másfél évvel korábban. Most is megcsinálták a nyugalmi EKG-t a szívultrahangot és a terheléses EKG-t de futás helyett a bringára ültettek amit nem kedvelek, mert maximum pulzust sem igazán tudok kihozni magamból mint amit mondjuk futással igen.
Minden vizsgálat negatív volt pont egy hónappal a vírus vége után. A bicajon maximumra 240 wattig tudtam tekerni ott kb. 22 másodpercig tudtam tartani a maximumot, aztán abbahagytam. Rendesen lefáradtam a 10.5 perc alatt. Aznapra be volt tervezve egy negyedmaraton alacsony pulzuson, így meló után próbáltam futni de a meleg miatt is meg a délelőtti tekerés miatt a nem hozzászokott mozgás miatt a négyfejű izom elfáradt, eléggé, és emiatt úgy éreztem mintha fájna a térdem, miközben csak az izmok nem tudták megfelelően ellátni a térd mozgását futáshoz. Emiatt egy kilométer után meguntam és hazamentem. Legközelebb vasárnapra akartam futni egy nulla szintet teljesítő negyedmaratont 60 perc alatt. Hááát ez sem sikerült. Első kör után 2 perc pihenővel futottem még egy karikát, de utána már pihenővel sem kellett a maradék, még levezetésnek sem. A tempó a tervezett körül volt, de rendesen elfáradtam, a VO2max -ot eggyel feljebb tolta de csak 5.2km-t futottam és ha még tovább megyek biztos nem emeli. Apulzust sem sikerült 158-nál tovább emelni, és erőm se maradt a további futásra.

A lényeg, hogy még mindig kell jónéhány futás míg elérem a nulla szintet.2021-04-05 frissítés
Kihagytam négy napot. Lehetne ráfogni, pihenőnek szántam, de épp így alakult. Mindnennap terveztem, hogy na.... akkor futok, de nem. Péntekre más dolgom nem volt, gyorsan nyomtam egy gerinctornát, mert a nyakam kezdett beállni, és futottam egy tervezett nulla szintet, de annak megvalósítása még arrébb van. Próbáltam egyeneletes tempóban futni, hogy az elején ne fáradjak el túlzottan. Az első kör sikerült is 15:03-ra futni a másodikban belassultam kicsit 15:15-re és a harmadikat inkább megnyomtam, mert éreztem nem fogom akarni a negyedik kört és ott egy 14:36-ra az utolsó két 500 méter erősebben futpottam. Az idő bejött a táv nem. A pulzus csak a végére szalad fel. Lehet vasárnapra meglesz a nulla szint. A futtás után elmentem tájékozódva is kocorászni levezetésnek a Budakeszi vadaspark melletti erdőbe. A levezetés sikerült a tájékozódás egy pontra nem, de ez már csak technika. összesen 13 km-t futottam, az első felét már normál tempóban. Ami még jó, hogy a reggeli futásnál a pulzus csak a harmadik kör végére ment magasra amikor tényleg tempót próbáltam futni. Szombat pihenő, vasárnap kipróbáltam mit javasol a Garmin óra. Szerinte futnom kellett 15 perc bemelegítést és 4×40másodperc 4:30 tempó és 3 perc pihenő megismételve 5 perc regenerálódás mellett még kétszer, majd levezetés. megnlztem ez kb. annyi idő és táv mint a 4 rendes köröm, így megnéztem mit tudok. A saját fartlek edzésem 20×500m 2:00-2:15 közti tempóban állapottól függően és a regenerálódás 120-as pulzusra vissza. Ebből maximum eddig 14-et sikerült korábban bármikor, abból is csak 12 tempó futás fért bele a 2:15-ös 500 méterbe. Most egész jól ment bár 40 másodperc alatt nem igazán tudtam felgyorsulni. Hétfőn a tájfutó verseyn tojáskeresés pályán eg yalacsony átlagpulzusú futás mellett a Garmin emelt a VO2 maxon, most már a nulla szintet elértem. Azaz a szombati 3 kör futás alap időn belül és a jövő keddi négykörös futás már feltételezi a nulla szintet, sőt egy kicsit jobbat mivel alacsonyabb pulzus mellett tudom teljesíteni ezen terhelést.
Még egy kis adalék, a betegség alatti legalacsoynabb tömegről 76.5kg-ról 81kg-ra visszahíztam, bár a húsvéti zabálás is benne volt, úgy néz ki a 4 nap alatt 32km nem volt elég a zabálás ledolgozására, húsvét előtt még 79-80kg között voltam.Mindez azt jelenti, hogy 6 hét alatt 17 utcai futás és 6 tájfutással azaz 23 futás 42 nap alatt (összesen 154km ami heti 13, 23.7, 38.3, 30.5, 16.8, 31.7km teljesítése mellett, leghosszabb nap 13km) volt képes visszaszeerzni a betegség előtti nulla szintet. Kezdődhet az alapozás, cél ugyanennyi idő alatt 6 hét a korábbi legjobb futásteljesítmény 105 perces (1:45) félamraton és 46 perces 10km saját edzséterv mellett.2021-04-11 frissítés
Az utolsó hetedik héten húsvét után valamiért nehezen ment a futás vagy a futásra való elindulás. Szerdán két karikát sikerült kipréselni magamból miközben a hatodik hét végén meg akartam csinálni a négy kör negyed maraton egy órás futást ami a nulla szintet jelenti. Nem jött össze mert a második kör után elment a kedvem tőle, mivel ahhoz, hogy a körönkénti 15 perces tempót megtartsam, a végére bele kellett húzni és nem éreztem további erőt ahhoz, hogy a két azonos tempójú kört még megfussam. Rápihentem szombaton elkezdtema futást de ugyanaz volt és az első kör után meguntam, sem erőm sem kedvem nem volt folytatni pedig a tempó megfelelő volt. Vasárnapra délután próbáltam futni jó idő volt, nem éreztem sok erőt magamban ezért úgy voltam vele lassan elkezdem és addig futok aemddig birom, ha kell akkor 4-5-6 karikát is ( 10.5 - 15.7Km). Az első körben lassabb tempót futottam és a folyamatosan csökkenő splittel meglett. Ezennel elmondható, hogy 20 utcai futás és 6 tájfutás után 46 nap alatt 26 nap futás és 20 nap pihenés melett 21 óra nettó futás 173km távolásg meleltt. visszarázodtam a nulla szintre, most már jöhet a terhelés. A korábbi legjobb teljesítmény és erőnlét elérése május közepéig. A cél 45 perces 10km. és 100 perces félmaraton elérése.

Erről már újabb psoztban értekezek majd.
Ha szeretnél többet tudni a partnerárról kattints ide!