Mi ez?

Mai kiemelt akciós termékünk:

Fjällräven Karl Zip-off túranadrág - aranyóra

Nyerj meg 12.000 Ft-ot Mai nap folyamán bármikor indulhat az arany óra. Légy résen, csak egy órád van! csak kényelmesen és divatosan!

összehasonlít 35 950 Ft

Részletes kosár >> Kosár

A kosár üres

Összehasonlítás

munka!!!! állásajánlat

Munkatársat keresünk értékesítő/eladó munkakörbe, üzletünkbe

- Futás - terepfutás
- GPS-navigáció
-Túrafelszerelések
- Kések, túlélőeszközök

témákban. Jelentkezz, ha te vagy akit keresünk!

NB cipő féláron akció

Kedvenc ASICS / inov-8 / Salomon / futócipőmet féláron megvehetem - akció!

Ha ezt az oldalt megtaláltad, akkor esélyed van 50%-os kedvezménnyel megvásárolni kedvenc inov-8/Asics/Salomon futócipődet!

Vedd meg most legfrissebb térképed navigációdra

Megjelent a NaviGuide Magyarország v6.4

Regisztrálok

Ha igazi túlélő vagy

Bear Grylls Gerber Ultimate tőr (félszerát penge) + tűzgyújtó

Bear ezzel a tőrrel minden feladatot megold.
A tőr kemény tokjában tűzgyújtó, és élező is található.
Kitűnő ajándék minden túrázónak.

20 690 Ft

összehasonlít

Magazin

Útdíj és GPS - Mit kell tudni a változásokról?

2015. 01. 08. 10:42

Többen megkérdezték már, s várhatóan még hosszú ideig téma lesz, hogyan követi a műholdas navigáció az új fizetési rendszert. Sok olyan út vált most fizetőssé, amelyeket korábban ingyenesen lehetett használni. A helyzetet bonyolítja, hogy egyes utak, csak részlegesen váltak fizetőssé. Ilyen pl. az M0-ás autóút. A NaviGuide és CityNavigator térképek el lesznek látva az új attribútumokkal, így a fizetős szakaszok elkerülhetők lesznek. Ezen térképi változtatás időigénye a NaviGuide Magyarország térkép esetében rövidebb, a CityNavigator Europe térkép esetében várhatóan több hónap.
Nehezebb a helyzet a megyei éves matricával. Ennek lekövetése nem lesz lehetséges. Nem is a zűrzavaros, már most változtatott határok miatt, sokkal inkább azért, mert teljesen egyedi. Ilyen szisztéma csak Magyarországon van. A megyénként történő felbontás pusztán térképi adatok felvitelével nem lehetséges. Teljesen új szoftvert kellene írni, vagy a meglévőben olyan mértékű változásokat eszközölni, melyre fordított idő és költség nem áll arányban az elérhető eredménnyel.
Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden kedves érdeklődőnek, GPS felhasználónak segítségére legyünk. Honlapunkon jelezni fogjuk, ha olyan térkép kerül kiadásra, melyben már tartalmazza az új fizetős utakat. A megyei rendszerrel kapcsolatban viszont kérjük, az üzemeltető Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. honlapján tájékozódjon!