Mi ez?

Mai kiemelt akciós termékünk:

Compressport Full Tights kompressziós nadrág - aranyóra

Nyerj meg 11.000 Ft-ot Mai nap folyamán bármikor indulhat az arany óra. Légy résen, csak egy órád van! fuss divatosan!

összehasonlít 28 900 Ft

Részletes kosár >> Kosár

A kosár üres

Összehasonlítás

munka!!!! állásajánlat

Munkatársat keresünk értékesítő/eladó munkakörbe, üzletünkbe

- Futás - terepfutás
- GPS-navigáció
-Túrafelszerelések
- Kések, túlélőeszközök

témákban. Jelentkezz, ha te vagy akit keresünk!

NB cipő féláron akció

Kedvenc ASICS / inov-8 / Salomon / futócipőmet féláron megvehetem - akció!

Ha ezt az oldalt megtaláltad, akkor esélyed van 50%-os kedvezménnyel megvásárolni kedvenc inov-8/Asics/Salomon futócipődet!

Vedd meg most legfrissebb térképed navigációdra

Megjelent a NaviGuide Magyarország v6.4

összehasonlít

Ha igazi túlélő vagy

Bear Grylls Gerber Ultimate tőr (félszerát penge) + tűzgyújtó

Bear ezzel a tőrrel minden feladatot megold.
A tőr kemény tokjában tűzgyújtó, és élező is található.
Kitűnő ajándék minden túrázónak.

20 690 Ft

összehasonlít

Magazin

Guinness-rekordom története - Mészáros Zoltán főtörzsőrmester

2014. 04. 02. 16:01

Egy pár nap távlatából visszanézve a dolgokat azt hiszem hogy nyíltan mondhatom felfordult velem a világ, de azért még is minden maradt a régi, és ma is egy nagyszerű dolgos napon vagyok túl, főleg hogy a Mátrában is jártam.

A nagyobb képért klikk a fotóra!A nagyobb képért klikk a fotóra!

Te is megdöntenéd saját rekordodat? Készülsz a Vivicitára?
Válasz magadnak egy bomba jó cipőt

Na de most nem a máról kell beszélnem, hanem a tegnapról, és az előtte történtekről. Vissza kell nyúlnom tavaly októberig amikor Zoltán Baranyai kedves kollégám keresett meg hogy mi lenne ha megpróbálkoznánk egy guinness rekord döntéssel. Gondoltam csapjunk bele, megcsináljuk "hátul a kertben", mit veszthetek, legfeljebb belekerülök egy könyvbe, ha már a Bibliából kimaradtam. Nem gondoltam én ilyen hírverésre és kirakatra és nyugodt is voltam mert akkor még nem volt eldöntve hogy én leszek aki megpróbálkozik a evvel az őrültséggel. Az első alkalommal amikor teszteltük a ruhákat rájöttem hogy ennek fele sem tréfa és ha akarunk valamit akkor ezért tenni kell. Decemberig viszont folyamatos sérüléssel és egyéb mentális bajokkal küzdöttem. Mikor helyre jöttem karácsony előtt, Pápán kezdtem el a felkészülést, egy amerikai edzésprogrammal. Élveztem, miközben majd bele haltam, aztán még jobban amikor már látszatja is volt. Anagyobb képért kattints a képre Teltek múltak a hetek és eljött az első próbafutás ideje, 1 hónappal a kísérlet előtt. 9:10-es időt futottam, ami tisztán mutatta hogy van még hova fejlődnöm. Sehogy sem álltam, úgy éreztem. Ezután jöttek a súlymellényes gyorsító edzések. Viszont ahogy telt az idő, egyre jobban kételkedtem magamban, és többet akartam edzeni aminek az lett az eredménye hogy túledzettem magam és a 2. próbafutás rosszabb lett mint az első, nagyon nem voltam ott fejben sem. Így a maradék időre visszavettem, és inkább pihenésre fordítottam nagyobb hangsúlyt, persze ennek is az aktív formáját választottam. Utolsó igazi edzésem vasárnap volt. Majd hétfőn masszázs, nagyszerűen lelazított, kedden pedig tibeti hangtálterápián vettem részt, hogy mentálisan is hangolódjak( köszi Juci), mert egyre lejjebb nyomott a súly, amit a növekvő nyilvánosság tett rám. Nem vagyok én ehhez hozzá szokva, az erdőben nincsenek ennyi figyelő szem, szóval nem volt egyszerű. Szerdára még gondoltam futok egy lazát de a TV és az egyéb dolgok miatt elmaradt, aztán eljött a nagy nap.

A nagyobb képért klikk a fotóra!Balról jobbra: Guttmann Zoltán (multiNavigator.hu), Kótai Mihály ökölvívó, Vadon Jani műsorvezető és Vozár Attila ultramaraton-futó

Aránylag pihenten ébredtem, és amikor feljöttem ide (face) annyi kedves üzenet várt, hogy megmondom őszintén a könnyem kicsordult. Egyre fokozódott bennem a feszültség, a lábaim maguktól táncoltak és úgy éreztem már most le vagyok savasodva. Gyorsan Mg kúrát írtam elő magamnak. Bementem a laktanyába, már mindenki készült, aztán fél 3kor megindultunk ki a Symába. A helyszínen egyre jobban magával ragadott a az a bizonyos verseny hangulat. Néztem a világbajnokság 200m es résztvevőit és ez kellemesen elterelte a figyelmemet. Egyre jobban közeledett az idő. Itt jött a következő meglepetés a multiNavigator.hu -tól kaptam egy felajánlást, kapok egy inov-8 cipőt a futásra és ha megdöntöm a rekordot megtarthatom. Régóta rajta van ez a cipő a listámon, úgyhogy sejthetitek...

Özönlöttek a barátok és az ismerősök. Majd elindult a váltók versenye, szurkoltam a fiúknak akik nagyszerű 7:07 es időt toltak. Iszonyat kemények. És le a kalappal a másik két csapat előtt is, már azért is mert elvállalták, de annál sokkal többet is tettek, köszönjük hogy velünk voltak. Elkezdtem beöltözni és mantrázni a saját futásomat. Elképzeltem hogy 1 perces köröket futok és 8:27 et mutat az óra amikor beérek a célba. Pár perc és el is jött az én időm .

Bementünk a pálya közepébe, már nem izgultam, spannoltam magam csak arra koncentráltam hogy sikerül. Rám adták a maradék felszerelést és a rajthoz álltam. Még kezet fogtam Dr. Benkő Tibor vezérezredes úrral majd megszólalt a startpisztoly. A startpisztoly ami most csak nekem szólt és elindultam. A kiskocsi aki a felvételt készítette kicsit beragadt, majdnem letaszajtottam, de aztán minden kerek volt és csak futottam, egy egész stadion egy emberként nekem szurkolt, hát lehet ilyenkor lassan menni. A csapat Gábor Schuh, Attila Sápi, Kovács Viktor és Kandrács Barnabás űztek a cél felé, így az első kör ami 210m volt (mivel az egy mérföld 1609,34m) 49mp-re sikeredett, jeleztem is a többieknek hogy gyors lesz, de hát csak versenyláz. Az első 4 körrel nem volt gond. De az 5.ben csak jött az a fránya kalapácsos ember és elkezdtem lesavasodni, de menni kellett, csodálatosak voltatok a helyszínen, a vállatokon vittetek a célba. az utolsó kör elején láttam hogy 7:25őt mutat a vekker, nem volt mit tenni, össze kellett kaparnom magam.

Ez eddig nekem nem nagyon ment az életem során, de úgy néz ki a legfontosabb pillanatkor még is sikerült, beértem és tudtam hogy meg van, éreztem, és bár várni kellett még a pontos eredményért nagyon boldog voltam, nem kételkedtem. Azt hiszem rengeteg embernek tartozom köszönettel, és tanulva Hollywoodtól most meg is tenném. Először is köszönöm mindenkinek azt a hatalmas mennyiségű szeretetet amit felém küldtetek, csodálatos érzés. Kiemelnék pár embert személyesen is. A gyerekeimet Marcust és Vikust, a két rosszcsont angyalkát akik a legfontosabbak a világon és Melindának hogy kihozta őket. Apu és Hugi hogy a helyszínen , és Öcsém és Anyu hogy otthonról szurkoltak. Baranyai Zolinak és Melinda Várkonyinak hogy megszervezték és hogy végig támogattak és bíztak bennem. Bálintnak az edzéstanácsokért, Csurgó Attila ezredes úrnak hogy hozzájárult ennek a rendezvénynek a létrejöttéhez.Szaszának a megható videóért.Nikinek, Erikának, Katának, A kanyar szélén álló terepfutó különítménynek, a pálya szélén álló barátaimnak akik miattam jöttek ki. Rengeteg név férne még ide. Egy biztos köszönöm és köszönöm hogy velem voltatok és biztattatok, nélkületek akik a helyszínen vagy távolban drukkoltatok. Örök hála. Azt hiszem tegnap én voltam a legboldogabb a világon.Ha szeretnél többet tudni a partnerárról kattints ide!