Mi ez?

Mai kiemelt akciós termékünk:

Noname Thermo Tights téli futónadrág - aranyóra

Hamarosan elérhető lesz ez a futónadrág 12.000Ft-al jobb áron! Csak ma, csak egy órán át Legyél te az első amikor elérhető lesz. Segítséget keress a Facebookon!

összehasonlít 3 990 Ft

Részletes kosár >> Kosár

A kosár üres

Összehasonlítás

Napi féláras cipő!

Kedvenc ASICS / inov-8 / Salomon / futócipőmet féláron megvehetem - akció!

Ha ezt az oldalt megtaláltad, akkor esélyed van 50%-os kedvezménnyel megvásárolni kedvenc inov-8/Asics/Salomon futócipődet!

inov-8 Mudroc 290 terepfutócipő - KIFUTOTT TERMÉK

Extrém terepen is versenyképes!
0 Ft

Nem tudja mit vegyen szeretteinek?

Ajándékutalványok

Ajándékozzon sportruházatot, sportfelszerelést vagy navigációt családtagjainak/barátainak!
Vásároljon nekik MultiNavigator ajándékutalványt! Így a megajándékozotté a választási lehetőség, és egészen biztosan elnyeri tetszését az ajándék!

Magazin

Baracsi Gábor első versenye inov-8 MUDCLAW 330-ban

2010. 03. 17. 05:20

Baracsi Gábor (RICSI)
megosztotta velünk első verseny tapasztalatait a Mudclaw 330 cipővel!


Eredeti cikket olvasd el RICSI blogjában a Nokia sportsstracker oldalán!2010. március 13, tavaszi évadnyitó tájfutó verseny, a 3 napos Szpari kupa. Gyönyörű a Vértes, hó és sár mindenütt, ideális körülmények egy "Sárkarom" cipő tesztelésére. Az alábbi kép, melyen Luca lányom zúdul le a völgyben a Decathlonos csizmájában, mindent elárul a terepviszonyokról:

Luca próbál csizmában lejönni sras mély talajú hegyoldalonApropó, ilyen csemete méretben vannak terepfutó cipők?

Nagy izgalommal vágtam neki az első éles bevetésnek. 9 km-es pálya, nehéz domborzattal, technikás terepen, "tökön-babon átal", ahogy azt sokat tapasztalt barátom mondani szokta, amikor a tájfutó cipővel szemben támasztott elvárásokról beszélgetünk. Na de ilyen sárban, ilyen hóban, azért ritkán van esélyünk megmérettetni magunkat. Meredek oldalak, gerincre fel, völgybe le. Helyenként 10 cm-es hóban, a hó alatt kövekkel és fákkal. Igazi megszállottaknak való kihívás.

Íme a pálya nyomvonala és a Nokia Sportstracker által rögzítve. Az E75-ös teló a fenekemnél lévő kicsi farzsebből figyelte a műholdakat. Csak akkor került elő pár fotóra, amikor már a második körre indultam Lucával:

És a térképből egy részlet:
Térképen a pálya nyomvonalaTérképen a pálya nyomvonala

Azért volt ez izgalmas esemény számomra, mert az inov talpmintája és a kiálló sarok már jól vizsgázott a téli saras futásoknál, erről írtam az első tesztben, de komoly versenyt még nem futottam vele. Kíváncsi voltam mennyire fogja a lábam oldalazáskor, megérzem- e a köveket a lúdtalpamnál, mennyire zavar majd az, hogy a vizet átereszti a felső rész. Ráadásul esélyem volt azonos terepen, azonos körülmények között másnap összehasonlítani a VJ Supra szögessel, majd harmadik nap újra a "Sárkarom" vizsgázott. Hát íme az eredmény:

+ Jól behúzva a fűzőt nagyon jól "együtt élt" a lábammal. Simán oldalaztam vele, nem fordult el a lábfejem a cipőben. Pedig másfél óra után kicsit azért szüttyös érzés volt, cuppogott a lábam a vizes cipőben, de még mindig "rajta volt" rendesen.

- Viszont amikor lefutottam a saját pályámat és kirohantam a rajtba újra, hogy a kislányommal is lefussam a versenyt, még azt hittem nem fog zavarni, hogy átázott a cipőm. A 80 perces verseny alatt nem is zavart, eszembe sem jutott, hogy fázik a lábam, de a plusz egy óra séta és kocogás után azt hittem nincsenek már lábujjaim többé. Szóval futás után ne jusson eszünkbe még egyet kirándulni zokni csere nélkül :).

+ Nem ért semmi atrocitás, pedig bőven volt kő a hó alatt, nem fájdult meg a talpam, jó határozottan lehetett lépni vele, kőmezőben is. Jó a felsőrész oldalsó erősítése, ez most éles helyzetben is bebizonyosodott.

+ Felfele úgy kapaszkodott a saras oldalakban, mint egy krokodil. Hihetetlen élmény volt higgadtan megkocogni a meredek vértesi gerinceket, falakat, miközben négykézláb másztak tőlem jobbra és balra az edzőcipős versenyzők. Én voltam a hegyek ura:).

- Egyetlen szitu volt, amitől kicsit féltem. Az első havas meredek lejtőn észrevettem, hogy megcsusszanok, amikor a hó alatt vastagabb ágra lépek. Eztán végig nagyon koncentráltam lefele menet és arra gondoltam, hogy milyen jól jönne pár szög ebbe a talpba. Na majd a VJ, gondoltam… Igen ám, de amikor másnap azonos terepen meglódultam a VJ-vel a meredek falakon lefele, majdnem kitörtem a nyakamat. Jól fogott a szöges talp, amikor vastagabb kidőlt fára léptem de az apróbb, hó alatt rejtőzködő, karomnyi ágakon ugyan úgy elcsúsztam oldalra.

+ Próbáltam olyan fotót készíteni, amin látszik ez a háló. Az jut eszembe erről, hogy "kevlár szerű háló", pedig hát nem valószínű, hogy az, csak így becézem:). Mindenesetre nagyon érdekes ez a konstrukció. Apró szemű, kemény műanyag háló borítja a szövött anyagot a cipő felső részén, ami nem engedi be a tüskéket, szöszöket és a sarat sem, mégis rugalmas és "észrevétlen" a bütykeimnek:

kattints a képre a nagyobb képért!

- Viszont a vizet igencsak beereszti, de ezzel kapcsolatban már sokszor elsírtam magam. Az az egy vigaszom volt, hogy második nap, amikor a VJ Supra-ban futottam, pontosan ugyan úgy beázott a cipőm és pontosan ugyan úgy nem zavart verseny alatt, csak utána. Vagyis ez mindig így volt és így is lesz. A verseny után cipőt kell cserélni és kész.


Összefoglalom kinek és mire ajánlom az inov-8 Mudclaw 330 cipőt:

+ Igazi megszállottaknak terepfutó és tájfutó versenyre / edzésre, olyan kb. max 2-3 órányi futásra ideális szerintem. Mindenképp"tökön-babon át", fal meredekségű hegyre föl és hegyről le, amikor puha a talaj. Sáros utakra, ahol olyan jó cuppogós a sár. Puha hóba is nagyon jó, illetve gizgazos tüskés- bokros aljnövényzetű erdőbe.

- Ahova nem ideális: keményre döngölt vagy fagyott földutakra, aszfaltra, éles zúzott köves terepre és latyakba " esőbe. És búcsúzóul egy kép a sáros cipőtalpról, akció utáni állapotban - amitől mindig újra izgalomba jövök. Nézzétek a talp ívét, ahogy kiáll a sarok… és azok a bütykök"

kattints a képre a nagyobb képért!

Forgalmazói megjegyzések.
Én is kipróbáltam a terepet ezen a hétvégén. Futni nem tudtam csak próbáltam haladni a terepen. Egy öreg tájfutócipőben azon határozott stoplikkal a cipő csak összeszedte a sarat és cipeltem végig a pályán. Kénytelen leszek én is beruházni egy inov-8-ra.

Egy kép az utókornak: "Sárkarom a mocsárban"
kattints a képre a nagyobb képért!


És találtam még egy képet az Interneten a rendezvényről :-) Ez mintha második hely lenne!  Erős volt a mezőny gratulálok!Ez mintha második hely lenne!

Ez akkor nem az összetett eredményhirdetésről a fotó! mert az eredmények itt találhatók
Ha szeretnél többet tudni a partnerárról kattints ide!